Az Overdose, a Szerelempatak és a Káin gyermekei után újabb dokumentumfilmmel rukkolt elő az HBO Magyarország. Nagy Dénes alkotása tabutémát boncolgat: három középkorú nő életébe és gondolataiba vezet be. Mindhármukban közös, hogy sebeket hordoznak. Vágták vagy vágják magukat. Pengével, késsel vagy üvegszilánkkal. Sebeiket nem mutatják a külvilágnak, de legtöbbször még közeli hozzátartozóik sem tudnak róla. A Seb című film ezeknek a sebeknek az eredetét kutatja, és ennek révén arra próbál választ találni, hogy mi lehet az az eredő seb, ami mindannyiunkban ott van, ami mindannyiunk életében elnyomva bár, de fájdalmasan sajog.

A Seb az HBO Magyarország és a Campfilm közös produkciójában készült. A film biztosításáért a Showrisk felelt. A produkció filmbiztosítási csomagja kiterjedt a kulcsfigurák (producer, rendező) baleset vagy betegség esetén történő kiesésére, az összes forgatási eszközre, és a forgatás során okozott felelősségi károkra, ideértve a forgatási helyszíneket is. A biztosítás az utómunka során felmerülő kockázatokra is kiterjedt, a már rögzített leforgatott anyagra vonatkozóan.

A Campfilmmel nem először dolgozott együtt az HBO Magyarország, egy évvel ezelőtt Gerő Marcell Káin gyermekei című alkotásának létrejöttét segítették közösen. A dokumentumfilm Monory Mész András 1985-ben Magyarországon készült Bebukottak című dokumentumfilmjének gyilkosságért elítélt fiatalkorú főszereplőinek felkutatására és megszólaltatására vállalkozott és beválogatták a világ egyik legrangosabb A-kategóriás filmes mustrájára, a 62. San Sebastian Film Fesztiválra.

A Seb című dokumentumfilmet Nagy Dénes rendezte, producerei Gerő Marcell és László Sára.

Az előzetes ITT nézhető meg!

Az alkotás június 4-én debütál az HBO-n és az HBO GO-n.