Rendezvényszervezői biztosítási terméket több biztosító is kínál ma Magyarországon. Mint mindig, a lényeg itt is a részletekben rejlik. Érdemes tehát a biztosítási ajánlatok beszerzéséhez szakértő biztosítási alkusz szolgáltatását igénybe venni.

A rendezvényszervezői felelősségbiztosítás alap

A rendezvényszervezői biztosítási csomagok legalapvetőbb része a rendezvényszervezői felelősségbiztosítás. Mivel korábban már kiveséztük ezt a témát, ezúttal erről nem írok megint részletesen. Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy rendezvényszervezői felelősségbiztosítás nélkül ma már nem szabadna semmilyen szinten rendezvényt szervezni.

Ha elmarad a rendezvény: rendezvény elmaradás biztosítás

Egy rendezvény több ok miatt is elmaradhat: rossz időjárási körülmmények eső, szélvihar a fellépők, művészek balesete, betegsége esetén, a helyszín megközelíthetetlenné válása miatt  vagy akár egy nem várt tüntetés következtében is.

Ha elmarad egy rendezvény, úgy annak alapvetően két lényeges anyagi vonzata van a rendezvény szervezőjére nézve. Egyrészt az addig felmerült költségeket ki kell fizetni másrészt pedig elmarad a tervezett bevétel. A biztosító megtéríti az igazolt tételeket a szervezési költségek közül vagy akár az elmaradt profitot is, amennyiben erre a tételre is kértünk biztosítást a szerződés kötésekor.

Eltörhet, leeshet, ellopják, elázik: A rendezvénytechnikai eszközökre is köthető biztosítás

A biztosítási csomag része lehet a különböző rendezvénytechnikai eszközökre vonatkozó biztosítási fedezet. A hangosítás, fénytechnika, egyéb eszközök mind ki vannak téve egy-egy rendezvény során különböző kockázatoknak. A biztosító azokra a káreseményekre nyújt kártérítést amelyekre igaz: véletlen, váratlan balesetszerű külső fizikai behatás eredményei.

A biztosítási díj függ az adott rendezvény költségvetésétől, a tervezett programoktól, látogatók számától, a rendezvény helyszínétől, attól, hogy milyen biztosítási fedezeteket kérünk a rendezvényszervezői biztosítás csomagon belül. Egy kisebb rendezvény esetén a minimális biztosítási díj 50,000 Ft körül mozog rendezvényszervezői felelősségbiztosításra, de 100,000 Ft körüli összegért már a rendezvénytechnikai eszközöket is biztosíthatjuk rendezvényenként.

A rendezvénybiztosítási ajánlatok beszerzéséhez érdemes mindig szakértő biztosítási alkusz szolgáltatásait igénybe venni.