Az esküvőbiztosítás olyan rendezvénybiztosítási csomag amivel többféle, az esküvőhöz kapcsolódó kockázatot is le tudunk fedni. Mivel a termék különböző szabadon választható modulokból épül fel, így mindenki magának állíthatja össze az esküvőbiztosítási csomagját attól függően, hogy csak a menyasszonyi ruhát vagy akár az egész rendezvényt akarja biztosítani.

Felelősségbiztosítás

Minden olyan eseményen ahol sok ember egyszerre egy adott helyen összegyűlik, magában hordozza a veszélyét, hogy ha valami baj történik a helyszínen akkor egyszerre többen is megsérülhetnek. Ezért  a legalapvetőbb biztosítási fedezet a házasságbiztosításon belül is a rendezvényszervezői felelősségbiztosítás. Ezen belül térülnek azok a személyisérüléses és vagyoni károk amelyek szerencsétlen esetben az esküvő alatt keletkezhetnek és amelyekért az esküvő szervezője felelőssé tehető a vonatkozó jogszabályok alapján. Tehát ez a biztosítási termék az esküvőszervezőket is védi.

Ha elmarad az esküvő

A rendezvényelmaradás – biztosítás arra a kockázatra nyújt fedezetet ha az esküvő elmarad például valamelyik fél balesete vagy előre nem látható megbetegedése esetén, esetleg a rossz időjárás miatt ha szabadtéri rendezvényről van szó . Ekkor a biztosító megtéríti az addig felmerült és igazolható költségeket ami nagy segítséget jelent az esemény későbbi időpontban történő megszervezéséhez.

Kössön biztosítást a menyasszonyi ruhára is

Az esküvőbiztosítási csomag harmadik eleme az esküvői ruhák, kellékek, kiegészítők biztosítása. A biztosító megtéríti az esküvői ruhákban – legyen akár saját vagy bérelt – , keletkező véletlen, váratlan, balesetszerű nem szándékos károkat. A saját tulajdonú új menyasszonyi ruhát ért káresemény esetén a biztosító a ruha újrapótlási értékét téríti meg, míg a bérelt ruha esetében a káresemény bekövetkezésekor érvényes értéket fogja kifizetni.  A rendezvény lebonyolításához szükséges hang és fénytechnikai eszközök szintén biztosíthatóak csakúgy mint az esküvői sátrat ért károk is.

Az esküvőbiztosítás fájdalomdíjat fizet ha nem marad emlék az esküvőről

Ráadásként, az esküvő során készített videó és / vagy fényképfelvételek eltűnése károsodása esetén a biztosító egy csinos kis összeggel kárpótólja a párt.

Az esküvőbiztosítás megkötéséhez csak a rendezvény főbb paramétereire, – helyszín, dátum, létszám, tervezett költségvetés -, van szükségünk, ezt követően a velünk szerződésben álló biztosítótársaságoktól akár pár órán belül beszerezzük a biztosítási ajánlatokat. Kérdése van ? Ajánlatot szeretne ? Keressen minket bizalommal !