Hogy kerül egy elefánt a belvárosba ?

Az alábbi káreset valós tapasztalaton alapul és nagyon jól példázza, hogy miért van szükség a reklámfilmek esetében is filmbiztosítás kötésére. A filmbiztosításon belül a felelősségbiztosítás részleteiről itt már korábban írtam.

A belváros egy frekventált terén történt, hogy egy elefánttal forgattak reklámfilmet. Az egyik forgatás közti szünetben az elefánt megunta a munkát és a várakozást és gondolta kicsit körülnéz a környéken. Így aztán a Múzeum körúton elindulva egészen az Astória környékéig jutott ahol végülis sikerült a gondozójának rábeszélnie hogy forduljon vissza mert mégis inkább dolgozni kellene mint sétálgatni a forgalomban.

Egy ekkora jószág alaposan át tudta volna rendezni a környéken parkoló autók sorrendjét, esetleg megállítja az éppen arra járó villamost vagy benéz egy kirakaton, netán maradandóan elbeszélget egy járókelővel…..

Szerencsére a gondos filmkészítők rendelkeztek a megfelelő reklámfilm biztosítási csomaggal, így bár nem történt semmilyen káresemény, a körülményekhez képest nyugodtak tudtak maradni.