Bár nem a leggyakoribb de azért előfordul, hogy a filmforgatáshoz különböző állatokat is igénybe vesznek. Érdemes tisztában lenni vele, hogy az állatok használata a forgatás során különleges kockázatokat hordoz magában.

A filmprodukció biztosítás kiterjeszthető a forgatásban résztvevő állatokra is. Fontos, hogy ez csak külön kérésre, a megfelelő információk átadása után lehetséges kiegészítésként.

Nem minden biztosító ad lehetőséget az élőállatok biztosítására a forgatás során. Ez a típusú biztosítás pedig nem köthető meg önállóan csak a filmbiztosítási csomag kiegészítéseként. A kiegészítő biztosítás díja általában függ az állatok számától és értékétől valamint a forgatás jellegétől is. Az egzotikusabb állatokra a kiegészítő biztosítás díja általában magasabb.

Mire vonatkozik az állatok biztosítása ?

A biztosítás arra terjed ki ha az állat baleset következtében elpusztul – ekkor az állat értékét téríti meg a biztosító vagy ha baleset következtében ellátásra szorul – ekkor az orvosi költségeket térítik meg.

Az elmúlt pár évben megoldottuk már elefánt és teve biztosítását is egy – egy reklámfilm forgatása során. Ha az adott állat a forgatásnak kulcsfigurája, elengedhetetlen része, akkor a forgatás kockázata kibővül azzal ha az állat betegség vagy egy baleset miatt nem tud forgatni esetleg elpusztul. Ilyenkor amiatt is fájhat a fejünk, hogyan pótoljuk a kieső állatot és folytassuk tovább a forgatást. Ebben az esetben ha rendelkezünk a megfelelő biztosítással akkor a biztosító nem csak az állathoz kapcsolódó közvetlen költségeket téríti meg, hanem a csúszás miatti előre be nem tervezett költségeket is. Pl.: helyszín bérlésének hosszabbítása, felszerelés bérlésének hosszabbítása.

Mindig érdemes filmbiztosítási ajánlat beszerzéséhez szakértő filmbiztosítási alkusz segítségét igénybe venni.