Szeptember 12-én szombaton este a 72. Velencei Filmfesztiválon két oroszlánt is elhozott a Childhood of a Leader című film, amely a Filmteam koprodukciójában készült, teljes egészében Magyarországon forgott, és mi is részesei lehettünk a film elkészültének!

Az alkotás elnyerte A Jövő Oroszlánja díjat, amely a legjobb elsőfilmesnek jár, továbbá a film rendezője, Brady Corbet átvehette az Orizzonti szekció rendezői díját. A Childhood of a Leader a fasizmus felemelkedését meséli el az 1910-es évek Franciaországában, egy kisfiú gyermekkorán keresztül, aki apja révén belelátott a Versailles-i békeszerződés előkészítésébe. Főszereplői között olyan nevek szerepelnek, mint Robert Pattinson, Berenice Bejo, Liam Cunnigham és Stacy Martin. A történelmi dráma egyik különlegessége, hogy 35mm-es filmre forgott, operatőre Lol Crawley, akinek nagyszerű munkáját több kritika is külön kiemelte, a The Hollywood Reporter  “csodás festői képekként” írta le felvételeit.

A filmet több magyarországi helyszínen, többek között a Nemzeti Galériában és a Budai Várban vették fel, a film vágója Jancsó Dávid. A film biztosításában a Showrisk is részt vett.

Gratulálunk az alkotóknak!

(forrás: Filmteam)