Nemrég Magyarországon forgatott Ridley Scott és Matt Damon, mi pedig abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy munkánkkal hozzájárulhattunk a The Martian – Mentőexpedíció létrejöttéhez. Mától itthon is megnézhető a végeredmény.

Budapesten forgatta legutóbbi filmjét Matt Damonnal a főszerepben Ridley Scott. Az Amerikában népszerű, Andy Weir által írt The Martian című sci-fi könyv feldolgozása egy magányos űrhajós kalandjairól szól, aki a Marson próbál meg életben maradni.

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg; csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat.

A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a Földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására.
De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban.

A sci-fi, amely Etyeken, a Korda Filmstúdióban forgott mától látható a magyar mozikban.