December elején indul Szász János legújabb filmjének forgatása, a Sóhajok hídja egy budapesti bűntettet dolgoz fel. A nagy füzet rendezője új megvilágításba helyezi az esetet és a szereplők mozgatórugóit, ugyanis a feleség szemszögéből mutatja be az eseményeket. A forgatás biztonságáért a Showrisk felel.

Szász János új filmjében a 20. század egyik legbrutálisabb budapesti bűntettét dolgozza fel Sóhajok hídja címmel. A Léderer-ügyként elhíresült gyilkosság során Léderer Gusztáv katonatiszt és felesége haszonvágyból különös kegyetlenséggel és hidegvérrel megölte Kudelka Ferenc gazdag hentesmestert. Szász filmje új megvilágításba helyezi az esetet és a szereplők mozgatórugóit, ugyanis a feleség szemszögéből mutatja be az eseményeket. A prostituált életével szakító, évekig megbecstelenített nő makacsul hisz újra megtalált tisztaságában és szüzességében, amikor találkozik új csábítója, a vágóhíd-tulajdonos vágyaival. Szász János új filmjében a konkrét eseten túlmutató motívumokat keresi, a kegyetlen katonatiszt, a szűzlány prostituált és a szenvedélyes ostoba hentes történetében az ember sötét oldalát tárja fel.

A Filmalap támogatásával és fejlesztő csapatának közreműködésével készült forgatókönyvet Szász János írta Bodzsár Márk (Isteni műszak) közreműködésével. A cselekmény fő helyszínei, a vágóhíd, a húsüzem és a bordélyház egyedi látványát Szöllősi Géza (Taxidermia, Ópium, A nagy füzet) és Végvári Zsófia (Kaméleon) tervezi. A Sóhajok hídja az Unio Film gyártásában készül, producere Bodzsár István, társproducere Csutak Tamás. A film operatőre Máthé Tibor (Az én XX. századom, Woyzeck, Witman fiúk).

A forgatás december elején kezdődik budapesti és vidéki helyszíneken. A főszerepekben Nagy Zsolt (Léderer), Gryllus Dorka (Lédererné) és Hegedűs D. Géza (Kudelka) lesz látható.

A Sóhajok hídja a tervek szerint 2017 első felében kerül a mozikba.